Search This Blog

Mutiara Kata

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh,

Ucapan shukur kehadrat Allah yang telah memberikan kepada kita semua kehidupan selama ini. Atas kapisiti sebagai khalifah Allah, Yasasan anak-anak yatim Wardatul Jannah telah berjaya digerakkan secara bersama dengan masyarakat setempat, untuk menjalankan misi membangunkan modal insan dengan mengenali potensi diri berteraskan nilai Tauhid dan Iman. Buat masa ini penumpuan diberikan kepada membantu anak-anak yatim fakir miskin.

Penekanan ilmu akademik dan Al Quran yang bersifat seiring , diharapkan akan melahirkan insan yang profesional dalam menjalani kehidupan dan matang dalam menjalankan misi sebagai Dai' dimasa akan datang.

Dengan meletakkan Perpaduan yang berasaskan rasa persaudaraan yang tumbuh dari rasa ketakwaan dan keislaman sebagai asas dan matlamat perjuangan , diharapkan Yayasan Waardatul Jannah dapat memainkan peranannya dengan lebih berkesan dalam melakar kerja membina agenda umat.

Sokongan dari segenap pihak amatlah diharapkan dan pasti ianya dapat membantu pihak Yayasan dalam merancang dan melaksanakan setiap program yang diatur.

Semuga segala gerak kerja kita menjadi amal salih di sisi Allah dan dimasukkan kita dikalangan mereka yang mendapat rahmat dan keampunannya di dunia dan akhirat.

Salam,

Dato Hj Shakir Husein Bin Kalid
Pengerusi,
Yayasan anak-anak yatim Wardatul Jannah,
Kota Damansara,
Petaling Selangor.